Aste honetan gure hanburgesak izendatu eta aitortu behar ditugu. Inguru guztitan hanburgesak aurki ditzazkegu, baina SPORT Kan aurkitu zenitzazkeen  bezalako onak dira? Gure kartak sekretu asko gordetzen ditugu, horietako bat gure hanburgesak direla esan genezake. Sport K rugbyari esker sortu da,  rugby kirolak duen 3.zatiari erreferentzia egin nahi diogu, lagun eta zure lehiakideekin momentu ona izateko tartetxoa, horregatik daramagu“Hirugarren zatia” Claim-a . Gure tokiko estiloan lagun dezakela uste dugu.

Bereziki, aste honetan SPORT K-an ditugun 2  Hanburgesa berezi aukeratu ditugu, gure izena mantentzen dutenak. Horietako lehenengoa Hirugarren zati Hanburgesa  da, osagai asko ditu, besteak beste: Mantxako Gazta xerrak, tipula eraztunak, zainzuriak, oliba beltzak eta limoia. Baina hanburgesaren xarma haragia da: Angus behiaren okela erabiltzen dugu.

Nabarmendu nahi dugun bigarren hamburgersa Sport K da, osagai gutxiagorekin baina bertako esentzia mantentzen jarraitzen duena.   Angus okela darama honek ere . Beno, zer da haragi hori? Zergatik hainbeste esklusibotasun?

Angus behia ganadua da, Eskoziar jatorrizkoa eta, bereziki, Angus herrixka, hain zuzen ere, bere izena ematen dio. Angus arraza behi beltza edo ile gorria dute . XIX. Mendean zabaldu zen hedapena, eta orain ohikoa da Hego Amerikan eta Ipar Amerikan lasterketa aurkitzeko.

Argentinan eta Uruguaien Hego Amerikakoak, Aberdeen Angus izendatuak, eta Ameriketako Estatu Batuak eta Kanada dira, Ipar Amerikako zatia, non Black Angus izenaz ezagutzen den lasterketa hau. Kontuan izan behar da munduko haragi onenetako bat dela.

Maite dugu animalia honen haragia zapore bizia eskaintzen du, hanburgesak aberasteko bereizgarria. Gainera, nahiz eta Hego Amerikako eta Ipar Amerikako herrialdeetan kontsumoa ohikoa den, gauza jakina da Espainian ez dugula haragia hotan asko gozatzen.

Horregatik, gure hanburgesa izarrek esklusibitatea jasotzen dute.